Close

Detox

Detox

Detox?!

Ontgiften lijkt een beetje het nieuwe modewoord. Veel mensen ‘detoxen’ af en toe voor een dag of onderwerpen zich zelfs aan een detoxprogramma van 1 of 2 weken. Maar wat is detox precies en wat doet dat met je lichaam? En wanneer is ontgiften goed en wat moet je niet doen?

 

Waarom detoxen?

Dag in dag uit wordt ons lichaam blootgesteld aan allerlei soorten giftige stoffen, van uitlaatgassen en sigarettenrook tot verwerkte voedingsmiddelen vol kunstmatige smaken, kleuren en smaken (e-nummers), niet-biologisch vlees (antibiotica), niet -organische groenten en fruit (pesticiden). Ons lichaam heeft een natuurlijk reinigingsproces dat schadelijke stoffen uit ons lichaam verwijdert, maar als we worden blootgesteld aan te veel giftige stoffen, kan ons lichaam eenvoudigweg niet langer over al die giftige stoffen beschikken. De gifstoffen worden opgeslagen in vetcellen in plaats van te worden vervoerd, waar ze soms jarenlang kunnen blijven. Vervolgens kunnen deze toxische stoffen allerlei ziekten en aandoeningen veroorzaken, waaronder neurologische aandoeningen en kanker. De enige manier om van al deze gifstoffen af ​​te komen, is af en toe een detox doen, zodat de vetcellen waarin de stoffen zijn verborgen kunnen worden afgebroken en de giftige stoffen kunnen worden afgevoerd.

 

 

Helpt ontgifting echt?

Ontgiften is echt geen modefenomeen. Bij veel natuurgeneeswijze staat detox al eeuwenlang centraal. Ze geloven dat het lichaam in staat is om zichzelf te genezen van ziekte zolang het lichaam schoon is en voldoende gezond voedsel krijgt. Daarnaast kan detox een nuttig hulpmiddel zijn om af te vallen en helpt detoxen de symptomen van veroudering te vertragen.

 

Wat moet je weten als je wilt detoxen?

Het beste wat u kunt doen, is een detoxprogramma volgen dat duidelijk is, zodat je ziet wat je mag eten. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een gezonde en regelmatige stoelgang krijgt voordat je begint met een detox, zodat de schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens de detox snel en efficiënt uit het lichaam kunnen worden verwijderd. Er zijn veel goede detox-programma’s, met verschillende lengtes. Zoek een detox die past bij je wensen, doelstellingen en wat het beste past bij uw persoonlijke situatie.

 

Wat voel je na een detox?

Velen die je zijn voorgegaan kunnen het bevestigen: na een detox voel je je echt herboren! Je huid ziet er stralend uit, je barst van de energie en vitaliteit, je slaapt veel beter.  Bovendien verlies je ook een of meer kilo’s, maar het grootste voordeel is dat jr het lichaam extra bescherming biedt tegen allerlei ziektes en kwalen die kunnen optreden als gevolg van langdurige blootstelling aan toxische stoffen. Kortom, met een goede detox geef je je lichaam een ​​optimaal gezondheidsgeschenk!

 

 

Natuurlijk doe ik zelf ook 2x per jaar het detox-programma van Beauty Supps!

Mijn ervaring van mijn eerste detox kuur. Toch wel lastig leek mij, geen koffie, geen wijntje in het weekend. Dus startte ik op maandag het weekend daarop niets gepland dus kwam goed uit. Tot mijn hele grote verbazing werd ik steeds fitter van de kuur. Eerste dag wel hoofdpijn ( dronk veel koffie in de ochtend). Maar vanaf dag 2 werd ik fitter werd super uitgerust wakker, en een heel groot voordeel vond ik, afvallen ging vanzelf. De 4 sapdagen vond ik zelf heel goed te doen, kwam er op de vierde dag achter dat het er maar vier waren i.p.v. 5. Tijdens de kuur was ik fitter en vitaler dan normaal, voelde me helemaal super.
Eigenlijk vond ik het best jammer dat de kuur afgelopen was, alle voordelen die het gaf. Nu heb ik veel overgenomen van de kuur in mijn dagelijkse eet patroon. Ik ben tijdens de kuur 3.2 kilo afgevallen, ben vorige week op vakantie geweest en daar is mijn eetpatroon toch echt wel anders, was op vakantie iets aangekomen, 1.3 kilo, maar die zijn er na 3 dagen weer af.
Dus iets wat ik zag als enorme opgave is zo meegevallen, ik kan het iedereen echt aanbevelen.
Fitter, slanker en een stralende huid, wie wil dat niet?

Heb je vragen over het Beautys supps detox-programma neem even contact met me op, dan leg ik je alles uit.

 

Groetjes Irmgard

 

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *