Close

Alles wat je moet weten over retinol!

Alles wat je moet weten over retinol!

Waarom is retinol zo goed voor onze huid?

Wat is Retinol?
Retinol is een pure vorm van vitamine A die de huid van nature gebruikt in de regeneratie- en herstelcyclus. Zijn bewezen kracht om te vernieuwen maakt het de nummer één dermatoloog-aanbevolen antiverouderingsingrediënt. De verjongende voordelen van Retinol omvatten een diepgaande, zichtbare vermindering van het verschijnen van rimpels en dramatische verbeteringen in textuur, toon en
uitstraling. Vitamine A is een cruciaal onderdeel van de chemie van veel systemen in het lichaam, het wordt vaak een essentiële voedingsstof genoemd omdat het niet door het lichaam kan worden gesynthetiseerd. Retinol wordt uitsluitend verkregen via voeding of supplementen.

Exfolieert retinol de huid?
Retinol werkt niet door de huid te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen, maar biedt anti-verouderingseffecten door
huidvernieuwing te stimuleren, waardoor nieuwe, gezonde cellen naar het oppervlak van de huid worden gebracht voor een jeugdiger uiterlijk.

Wat is de beste leeftijd om te starten met retinol?
De beste tijd om te beginnen is meestal rond de 20, juist om tekenen van huidveroudering te voorkomen. Het is echter nooit te laat om retinol te gaan gebruiken, omdat het ook de zichtbare tekenen van huidveroudering kan corrigeren. De veelzijdigheid van deze krachtpatser tegen veroudering helpt gebruikers om op elke leeftijd een levendigere, jongere huid te krijgen.

Veroorzaakt retinol gevoeligheid voor de zon?
Studies hebben aangetoond dat retinol de huid gevoeliger kan maken voor de zon. Het is belangrijk om overdag altijd een een crème met een SPF te gebruiken wanneer je producten met retinol gebruikt.

Waarin verschilt Retinol TriActive Technologie van Murad van andere retinol-ingrediënten?
Veel retinolformules vertrouwen op een enkele vorm van retinol. Deze formules geven resultaat binnen enkele weken maar kunnen ook irritatie veroorzaken.  De Murad formule overwint de traditionele nadelen van
retinol met een unieke combinatie van 3 retinoltechnologieën (snelwerkende retinoïde, time release retinol en een retinolbooster) die de prestaties van de cellen optimaliseert om snel zichtbare resultaten te geven.

Wil je meer informatie over deze anti-aging krachtpatser neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *